23 september 2024 t’ Olde Staduus

Zinderende laatste speeldag Hoofdklasse B

Geplaatst op: 19 mei 2018

Sportclub Genemuiden won het laatste thuisduel van de competitie met maar liefst 8-2 van NSC Nijkerk. Bovendien is de ploeg weer terug in de race om het kampioenschap. Eemdijk verloor op eigen veld namelijk met 1-2 van AZSV. De voorsprong van twee punten op Genemuiden moet de koploper uit op Urk zien vast te houden. Genemuiden moet op zijn beurt naar Berkum dat nu op gelijke hoogte staat met Eemdijk, maar een veel minder doelgemiddelde heeft. De Zwollenaren wonnen zaterdag makkelijk met 0-3 bij SDC Putten.

Alle ingrediënten voor een zinderend slot van de competitie kortom. En dan zou de uitschieter tegen Nijkerk vanwege het doelgemiddelde nog wel eens een belangrijke overwinning blijken te zijn voor Sportclub. Eemdijk zal zich bovendien op Urk moeten zich op te richten. Deze week publiceerde de club al de protocollen rond een kampioenschap, maar die titel is ineens weer onzeker.

Na de teleurstellende nederlaag bij Apeldoorn herpakte Sportclub zich zaterdag. NSC Nijkerk kreeg vanaf het begin geen kans en werd opgerold. Sijmon Eenkhoorn scoorde al na twee punten en Pot maakte binnen tien minuten de 2-0. Via twee doelpunten van Kavak en een tegentreffer van Wallet stond het 4-1 bij rust.

Daarmee was de honger van Genemuiden nog niet gestild. Direct na rust scoorde Kavak zijn derde van de middag, waarna het via twee doelpunten van Eenkhoorn en Pot maar liefst 8-1 werd. In de slotfase kwam Nijkerk uit een strafschop terug tot 8-2.